Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Evropski teden mobilnosti in Beli zajček

evropski teden mobilnostiOb Evropskem tednu mobilnosti bomo  v Vrtcu Žužemberk tudi letos v času od 16. do 23. 9. 2016 izvajali projekt “Beli zajček”. V četrtek, 15. 9., bodo
otrokom v starejših skupinah (od 3 let) vzgojiteljice predstavile zgodbico o belem zajčku, katerega kožušček je umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov.

zgodbica Beli zajček

Cilj igre je očistiti zajčkov kožušček, to pa lahko otroci naredijo z vsakim okolju prijaznim in varnim načinom prihoda v vrtec in odhoda domov. Pri tem se za okolju prijazno potovanje šteje pešačenje, kolesarjenje, vožnja z javnim potniškim prometom in kombinirano potovanje (začetni del poti se opravi z avtomobilom, zaključni del pa peš – vsaj 200 metrov od vrtca).

Z igro želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad in posledično k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca. Na ta način želimo prispevati k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja ter k odpravi nevarnega parkiranja avtomobilov na površinah za pešce in kolesarje.

V vseh enotah vrtca bo v času trajanja akcije v skupnem prostoru velik siv zajček, na katerega boste starši skupaj z otrokom prilepili bel krogec vsakič, ko boste z otrokom prišli v vrtec ali odšli domov na okolju prijazen način (peš – celo pot ali vsaj 200 m, s kolesom,…). Na krogec zapišite ime otroka in datum, nato pa krogec nalepite na zajčkov kožušček, ki bo iz dneva v dan postajal čedalje bolj bel.

Glede na to, da je način prihoda otrok v vrtec v veliki meri odvisen od Vas, staršev, Vas vljudno prosimo, da igro podprete in Vašemu otroku omogočite, da bo aktivno sodeloval ter tako našemu zajčku pomagal do belega kožuščka. 

Lep vas pozdravljamo z željo, da bi na okolju in zdravju prijazen način dnevno v vrtec prihajalo vse več otrok (kjer je to mogoče).

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prihajajočih dogodkov

 
 
 
 
 
 
Dostopnost