Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Obisk Lutkovnega gledališča v Ljubljani – Peter Pan

Otroci oddelkov Miškolini, Ribice, Miške in Metujli si bodo v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali  predstavo Peter Pan.

Peter Pan

Zgodba o Petru Panu je zgodba o večnem odraščanju. Peter Pan si želi za vselej ostati otrok, saj je prepričan, da nas odraščanje oropa domišljije in postanemo dolgočasni. Gre za eno najbolj znanih in slovitih pravljic na temo odraščanja, spoznavanja novih občutkov in sprejemanja odgovornosti, pri tem pa je obdana z veliko mero čarobnosti in simbolike. Peter Pan se noče postarati, noče niti zrasti, želi si leteti, se bojevati s kapitanom Kljuko in raziskovati deželo Nije. Ta prebrisani in poskočni fant osvaja otroško domišljijo in srca po vsem svetu že več kot sto let, njegova podoba pa je zaživela že v mnogih filmih, muzikalih, predstavah in knjigah.
Pravljica bo uprizorjena kot igrana pripoved s plesom in petjem po inspiraciji NO gledališča; igralci si bodo podajali vlogo pripovedovalca in ustvarjali dinamiko dogajanja na odru, kot živ organizem, ki nenehno spreminja svoj karakter. Interaktivna, a obenem minimalistična postavitev bo pravljični svet razprla s pomočjo posameznih rekvizitov in natančno zasnovane svetlobe kot bistvenima elementoma za čutno doživljanje zgodbe.
(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prihajajočih dogodkov

 
 
 
 
 
 
Dostopnost