Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Predavanje o negi zob

V četrtek, 7. 11. 2019, ob 17.00 za starše vseh otrok Vrtca Sonček organiziramo krajše predavanje o negi zob. V enoti Jurček bo predavanje potekalo v avli v nadstropju, v enoti Medo Dvor pa v 4. razredu PŠ Dvor.

Strokovna delavka Kabineta za zobozdravstveno vzgojo in preventivo iz ZD Novo mesto bo predstavila pomen zdrave prehrane in redne ter ustrezne skrbi za ustno higieno. Predstavila bo pravilne tehnike ščetkanja zob ter poudarila vlogo, ki jo imamo pri tem starši.

Priporočamo, da se predavanja, ki ga organiziramo vsako leto, udeležite, ko je vaš otrok čim mlajši, saj je ustrezna skrb za otroške zobe zelo pomembna že od otrokovega rojstva dalje. Čeprav mlečni zobje v nekaj letih izpadejo in jih nadomestijo stalni, njihove nege ne gre zanemarjati. Še več, otroške zobe moramo posebno dobro negovati, saj so zaradi tanjše sklenine dovzetnejši za napad kariesa. Njihovo slabo zdravje lahko resno škodi tudi stalnim zobem, ki se začnejo razvijati takoj, ko izrastejo prvi mlečni.

Po predavanju bo za starše otrok l. 2014 iz oddelkov Miškolini, Ribice in Metulji roditeljski sestanek, na katerem boste seznanjeni z letovanjem v CŠOD Čebelica (4. – 6. 12. 2019) in Nočjo v vrtcu (november 2019).

Lepo vas pozdravljamo.

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prihajajočih dogodkov

 
 
 
 
 
 
Dostopnost