Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

Mravljice na jesenskem pohodu

V petek, 27. 9. smo se s skupino Mravljice odpravili na jesenski pohod. Odšli smo do Sadjarstva Košiček, kjer so ravno obirali jabolka. Skupaj smo si najprej ogledali sadovnjak in se sprehodili po njem. Hodili smo toliko časa, da smo prišli do obiralcev, ki smo jih najprej le opazovali. Kasneje so se skoraj vsi otroci opogumili in odtrgali eno ali dve jabolki. G. Andrej Košiček nam je pokazal, kako je potrebno odtrgati jabolko in ga previdno odložiti v zaboj. Povedal nam je, da so jablane iz katerih smo obirali jabolka, stare ravno toliko kot otroci iz skupine Mravljic.

   

Po ogledu sadovnjaka in obiranju jabolk, smo si zaslužili tudi malico. Jabolka so nam res zelo teknila. Družini Košiček se zelo lepo zahvaljujemo, ker so nas sprejeli odprtih rok, nam dovolili sodelovati pri obiranju in ker so nas pogostili s sočnimi in okusnimi jabolki.

Ustavili smo se tudi pri sosedovih, na kmetiji Legan, kjer sta nam Viktorijina prababica in pradedek pokazala, kako se lička koruza. Nekateri otroci so hitro poprijeli za delo, drugi pa so si raje ogledovali traktorje in stroje. Ga. Legan nam je dovolila, da smo nekaj koruznih storžev in ličkanja odnesli s sabo v vrtec, kjer bomo vse to s pridom uporabili. Za gostoljubje se jim iskreno zahvaljujemo.

 

V vrtec smo se vrnili nekoliko utrujeni, a veseli in bogatejši za nove, nepozabne izkušnje.

 

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)