Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Mravljice v čarobnem decembru

Mesec december je bil poln zanimivih, čarobnih, prijetnih, ustvarjalnih in družabnih izkušenj. Pri Mravljicah smo veliko prepevali, radi smo zaplesali in ves čas smo veliko ustvarjali. V sodelovanju z ostalimi skupinami smo okrasili vsak svojo sobo, avlo stare šole, novoletno jelko v garderobi in pripravili razstavo izdelkov v avli ter pred trgovino KZ Trebnje. Vsak otrok je izdelal tudi svojo novoletno voščilnico in jo odnesel svojim najdražjim. Pogosto smo hodili na sprehode in na enem izmed sprehodov smo obiskali nekaj prijateljev in nekdanjih delavcev vrtca in jim odnesli novoletne voščilnice. Na vsakem sprehodu opazovali praznično okrasitev kraja.

     

V naši igralnici smo postavili svojo novoletno jelko, katero smo okrasili z okraski, ki so jih otroci izdelali s svojimi starši in jih prinesli v vrtec. S skupnimi močmi nam jo je uspelo zelo lepo okrasiti.

 

 

Ogledali smo si predstavo Miškinega gledališča – PRAZNIČNI KIKIRIKI. Po predstavi nas je obiskal Božiček, ki je obdaril prav vsako skupino. Pri Mravljicah smo se darila zelo razveselili. Še isti dan smo se malo poigrali z novimi igračami.

V petek, 21. 12., smo se cel dan družili z ostalimi skupinami. Zbrali smo se v avli stare šole, kjer so nam vzgojiteljice pripravile presenečenje. Najprej so nam odigrale zgodbo o treh Škratkih: Rdečku, Plavku in Rumenku, nato smo prepevali ob spremljavi kitare, sledilo pa je rajanje ob praznični glasbi in skupna sadna malica. Bilo je zelo prijetno in zabavno.

In kot se za praznike spodobi, je pred počitkom sledilo pravo praznično kosilo.

 

V imenu skupine Mravljic prav vsem želim lepe praznike in srečno v letu, ki prihaja.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)