Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Obvestilo o nujnem varstvu 16. 11. – 27. 11. 2020

Spoštovani starši.

Z namenom zamejevanja širjenja okužbe s Covid-19 je Vlada Republike Slovenije včeraj sprejela sklep o podaljšanju že sprejetih ukrepov za najmanj 14 dni, med drugim tudi ukrep zaprtja vrtcev z omogočanjem izjem za izvajanje nujnega varstva.

Do nujnega varstva so glede na Odlok Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter Sklep župana Občine Žužemberk o določitvi izjem od splošnega zaprtja vrtcev (izdan dne 26. 10. 2020) upravičeni starši, katerim delodajalec ne more omogočiti delo na domu oz. dela na daljavo in ki nimajo druge možnosti glede varstva in nujno potrebujejo varstvo otrok.

Oba starša morata vrtcu predložiti potrdilo delodajalca, da ne more omogočiti dela na domu oziroma na daljavo.

V Vrtcu Sonček pri OŠ Žužemberk bo v skladu s sklepom župana nujno varstvo še naprej organizirano v enoti Jurček, poslovalni čas je prilagojen potrebam staršev.

V primeru spremenjenih upravičenih potreb po nujnem varstvu nas o tem obvestite z odgovorom na e-naslov vrtec.zuzemberk@guest.arnes.si.

Prvi dan otrokovega prihoda v vrtec morate predložiti izjavo, da je otrok popolnoma zdrav ter da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo (obrazec je v priponki). Dokazila delodajalcev boste morali predložiti najkasneje v torek do otrokovega odhoda domov.

Otrok, ki so v nujnem varstvu že ta teden, ni potrebno ponovno prijavljati razen v primeru spremenjenih potreb po varstvu (morebitna odsotnost, ura prihoda in dohoda), prav tako ni potrebno posredovati novih dokazil in izjav.

O razporeditvi otroka v skupine in poslovalnem času vrtca oziroma posameznih skupin boste starši prijavljenih otrok naknadno obveščeni preko eAsistenta.

Starši, ki boste imeli otroke v času delnega zaprtja vrtca v domačem varstvu, boste v celoti opravičeni plačila vrtca.  Prosimo, da v eAsistentu do 14. 11. 2020 vnesete otrokovo odsotnost za cel naslednji teden.

Lepo vas pozdravljamo z željo, da bo naš »sončni« vrtec lahko kmalu odprl vrata za vse naše »male sončke«.

Žužemberk, 13. 11. 2020

 Pomočnica ravnateljice: Tanja Fabjančič  

 V. d. ravnatelja: Mija Penca Vehovec

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)