Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Pravljica MOJCA POKRAJCULJA pri Miškah

Pravljica Mojca Pokrajculja je osvojila naše srca. Koroška ljudska pravljica je bila prisotna v našem oddelku in smo jo do dobra raziskali.
Mojco Pokrajculjo smo velikokrat prebrali, večkrat smo za otroke zaigrale lutkovno predstavo, kmalu so nas zamenjali otroci. Otroci so odlični igralci, zato smo nadgradili našo lutkovno predstavo in se začeli pripravljati na dramatizacijo pravljice. Pripravili smo vse pripomočke med njimi tudi piskerček ter začeli z dramatizacijo.

Otroci so imeli tudi zelo pomembno nalogo, ko je nerodna vzgojiteljica padla z vsemi ilustracijami Mojce Pokrajculje. S skupnimi močmi smo sestavili pravilno zaporedje pravljice in jih izobesili v igralnici.

Reševali smo tudi delovne liste, pometali kot Mojca Pokrajculja ter razvrščali, kaj sodi v pravljico Mojca Pokrajculja in kaj ne.

Mojca Pokrajculja in lisička sta naju spremljali tudi na gibalni urici, skupaj z njima smo izpeljali poligon in otroci so bili izredno motivirani.

Pravljična kocka je bila še en dokaz, kako so otroci dobro osvojili pravljico, saj nam je pripovedovanje ob ilustracijah šlo zelo dobro.
Pomembno je tudi omeniti poseben dan, ko smo v oddelku Miške imeli interno čajanko, kjer smo pili čaj, katerega nam je pripravila Mojca Pokrajculja, pili smo zelo okusen kamiličen čaj.

Ampak sploh ne vem, če starši vedo, da je k nam na obisk prišla lisička. Prišla je med meditacijo in ko so vsi otroci »zaspali« je prišla in prav vsakega otroka namazala z medom, tako kot v pravljici. Na srečo nam ni bilo potrebno teči oz. bežati in smo sladek med samo polizali.

Temo smo zaključili tako, da je vsak otrok izdelal svoj piskerček ter krajcar, lutke pa smo izdelale vzgojiteljice. Tako je vsak otrok odnesel lutkovno predstavo domov in zaigral predstavo svojim najbližjim.

Vzgojiteljice oddelka Miške

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)