Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

SLOVO OD MALIH MATURANTOV

MIŠKOLINI IN RIBICE SMO SE ZJUTRAJ PREBUDILI V VRTCU. PREOBLEKLI SMO SE IN POSPRAVILI PIŽAME. OTROCI SO BILI ZELO VESELI, SAJ SO LAHKO BLAZINICE, KI SMO JIH PRIPRAVILE ZA NOČ V VRTCU PRIPRAVILI ZA DOMOV. ZLAGALI SMO ODEJICE IN LEŽALNIKE.

KO SMO VSE TO UREDILI SMO ŽE KOMAJ ČAKALI ZAJTRK. S POLNIMI TREBUŠČKI PA JE ŽIVLJENJE ČISTO DRUGAČNO, ZATO SMO SE PRIPRAVILI NA NOVO DOGODIVŠČINO.

OBLEKLI SMO NOVE MAJICE IN NAREDILI SKUPINSKE SLIKE IN SE SKUPAJ ZBRALI PRED VRTCEM. OTROCI SO BILI PRESREČNI, KO SO ZAGLEDALI SVOJE LJUBE STARŠE. STEKLI SO JIM V OBJEM. POLNI VTISOV IN RAZIGRANOSTI SO VEDELI, DA IMAJO ŠE ENO NALOGO. TAKO ODRASLO SO SE POSTAVILI PRED VRTCEM IN NASTOPALI STARŠEM. NEKAJ PESMIC IN DEKLAMACIJ, KI SMO SE JIH NAUČILI V ŠOLSKEM LETU. SLEDILA JE ŠE PREDAJA KLJUČA IN SLADKANJE S SLADOLEDOM IN ČAJEM. TISTI NAJBOLJ VZDRŽLJIVI PA SO SE POIGRALI NA NAŠEM IGRIŠČU.

NA KONCU SO POGUMNO ZAKORAKALI SKOZI VRATA, KO SIMBOLIČNO ZAPUŠČAJO NAŠ SONČEK.

PRELJUBI MAŠI MALČKI, VELIKO SMO DOŽIVELI SKUPAJ. OD PRVIH KORAKOV V VRTCU, SOLZIC OB ODHODU MAMICE IN OČKA DO VELIKIH ZMAG, KI JIH JE PRINAŠAL NAŠ SKUPNI VSAKDAN. PRAV JE DA ODKORAKATE NAPREJ, V ŠOLO, V SVET. VAŠ KORAK NAJ BO POGUMEN, VESEL IN POSKOČEN PA VAM NOBEN CILJ V ŽIVLJENJU NE UIDE.

KOT PRAVI PESMICA, KI STE JO TAKO RADI PREPEVALI: V ENI ROKI NOSIM SONCE V DRUGI ROKI ZLATI SMEH ….

Mateja Kuhelj

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost