Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Utrinki iz skupine Mravljic

Po daljši odsotnosti smo se z 18. 5. spet vrnili v vrtec. Skupine otrok so manjše in otroci se tekom dne ne združujejo. V času, ko smo se vrnili v vrtec, skupino Mravljice sestavlja 10 otrok. To so tisti otroci, ki v vrtec prihajajo najbolj zgodaj.

Otroci so se hitro navadili na skupino in težav s ponovno vključitvijo v vrtec skoraj ni bilo opaziti.

Na začetku smo veliko časa namenili pogovorom in zgodbam o korona virusu, higieni in drugih ukrepih. Otroci so o virusu in ukrepih že veliko vedeli in dokazali, da jim natančna higiena rok in kašlja ne dela večjih težav. Seveda so bili ves čas deležni naše spodbude in nadzora.

Nekaj časa smo namenili projektu Pasovček, ki smo ga v tem letu izpeljali v bolj okrnjeni obliki. Vseeno vsi dobro vemo, da so za varno vožnjo potrebni otroški varnostni sedeži in da moramo biti pripeti z varnostnim pasom.

Tema, ki nas je najbolj pritegnila, je travnik. Raziskovali smo ga, ter spoznavali žuželke in rastline.

 

Nekaj žuželk smo ujeli v lončke z lupami, si jih natančno ogledali in jih tudi narisali.

Nabirali smo tudi travniške cvetlice in jih dali sušit med časopisni papir – izdelujemo manjši herbarij.

Skoraj vsak dan smo izkoristili za sprehod ali celo pohod. Da smo precej vzdržljivi, smo dokazali s pohodoma do Cegelnice in do Budganje vasi. Po poti smo opazovali žuželke, rastline, živali na pašnikih in še marsikaj.

Kljub precej drugačnim pravilom zaradi pojava korona virusa nam je v vrtcu prijetno in lepo je opazovati otroke, kako samostojno in veselo prihajajo v skupino.

Vzg. Mojca Obrstar

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)