Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

MRAVLJICE V APRILU

Ne le aprila, vse od začetka leta že veliko pozornosti namenjamo razvijanju ljubezni in spoštovanja do okolja. Radi se igramo v naravi in dobro se zavedamo, kako pomembna je za nas. V mesecu aprilu smo skrbi za okolje posvetili še dodatno pozornost.

Veselo smo si nadeli rokavice, se opremili z vrečami za odpadke in se odpravili na potep z misijo, da polepšamo svojo okolico.

Ugotavljali smo, da se da odslužene stvari, ki bi sicer romale v koš, na veliko načinov uporabiti: lahko so odlične igrače za malo drugačno, veliko bolj svobodno in ustvarjalno igro.

Tudi za likovne izdelke lahko porabimo odpadni material, čudovite stvari pa je mogoče izdelati tudi iz stvari, ki jih sami naberemo v naravi.

S hrano, ki je ne pojemo, lahko nahranimo živali.

V naravi se lahko učimo matematike, razvijamo gibalne spretnosti, spoznavamo naravne zakonitosti… in seveda enostavno uživamo v izobilju vsega. Kakšna krasna učilnica je to!

Tudi malica na prostem je čisto nekaj posebnega.

Urice v igralnici smo preživeli razigrano in ustvarjalno.

Mesec april zapuščamo hvaležni za številna potepanja po čudoviti cvetoči in dišeči naravi. Vzgojiteljice verjamemo, da smo v srca otrok uspele zasaditi veselje do raziskovanja v naravi in načinov, kako naravo ohranjati čim bolj nedotaknjeno.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost