Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41
 

Zelo smo ponosni, da smo postali Metulji.

Vrtec je spet tu in mi smo zakorakali proti zadnji igralnici v enoti Medo. Nekaj otrok to igralnico že zelo dobro pozna, saj so jo obiskovali že lani, ampak tokrat je drugače, saj so sedaj oni najstarejši. Za večina otrok, pa je ta igralnica, prvič naša igralnica. Prvi teden smo jo raziskovali ter jo uredili, da se v njej počutimo zelo domače.

Kmalu so lanskoletni otroci oddelka Metuljev za mlajše otroke pripravili pravo presenečenje. Z vzgojiteljico so pripravili težke naloge, katere so morali mlajši otroci rešiti, da so dobili ključ od igralnice. Lansko šol. leto ni bilo zaključne prireditve ter posledično ni bilo predaje ključa, zato so si predajo zamislili sami. Starejši otroci so bili tako ponosni, da so lahko pripravili izzive za mlajše otroke. Mlajši pa so tudi bili zelo ponosni, ker so uspešno rešili vse izzive in tako je sedaj igralnica oddelka Metulje prav zares od vseh 23 novih »Metuljev«.

Prvi dan so otroci izžrebali tudi svoj znak – letos bomo imeli za svoj znak črko. Ponosno se vsak dan označijo, da so prišli v vrtec ter shranijo znak, ko odidejo domov. V prvem tednu smo tudi že veliko ustvarjali, hodili na pohode ter raziskovali naš Dvor ter pripravili čisto svojo rojstnodnevno torto. Kako ponosni so nanjo, vsi skupaj že komaj čakamo, da začnemo s praznovanji. Za zaključek, pa nas je presenetila ga. Angelca ter pripravila glasbeno doživetje s harmoniko, kjer smo se dodobra naplesali.

 

Zares se veselimo, kaj nam bo lepega prineslo novo šol. leto 2020/21.

 

Vzg. Mateja Rus.

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)