Počitnic je konec in novo šolsko leto se je že začelo. Tudi vrtec Sonček se je spet napolnil z novimi – starimi obrazi.

Skupino Miškolinov je napolnilo 21 živahnih otrok, neučakani novih dogodkov in dogodivščin.

September smo pričeli s sklopom – pozdrav Miškolini. Da bi se res dobro spoznali, smo ob zgodbi Zrcalce spoznavali sebe in svoje prijatleje.

V tednu trajnostne mobilnosti, 20.9. – dan brez avtomobila – smo se z avtobusom peljali v Novo mesto, odšli peš do Glavnega trga, kjer so različna društva predstavljala svoje poklice z namenom ozaveščanja o varovanju našega planeta.

26.9. smo imeli evakuacijsko vajo in hkrati predstavitev PGD Žužemberk.

27.9. smo na Grajskem trgu pri vodnjaku risali s kredami. Akcija se imenuje: “Ulice otrokom”. Za varnost in omejitev prostora je poskrbela občina Žužemberk.

30.9. smo spet potovali, odpeljali smo se na železniško postajo Trebnje. Tam sko kupili vozovnice, ogledali smo si postajo, potek dela, staro lokomotivo in se pogovarjali s prometnico. Po malici smo šli na vlak, za nekatere je bila to nova izkušnja v življenju in se odpeljali do Ivančne Gorice. Po prijetnem druženju na občinskem igrišču, nas je avtobus odpeljal nazaj v vrtec.

Na temo okoljevarstva, je bila tudi gledališka predstava Zalin svet, ki si jo nam prišli zaigrat iz Teatra za vse. Poučna predstava je govorila o tem, da nismo potrošni, vendar se udeležujemo izmenjalnic, recikliramo, …

Za zaključek skopa o prometu in trajnostni mobilnosti smo v vrtec povabili policista, g. Kramarja. Otrokom je povedal kar nekaj stvari z varnostjo v prometu in obnašanjem na cesti.

Teden smo zaključili z igralnim dopoldnevom. Otroci so od doma prinesli vozila. S prometnimi znaki in cesto so poskušali pokazati, kaj smo se v tem tednu naučili.

Čeprav bo potrebno še veliko zgleda in vaje, otroci vedo kako se obnašati na cesti. Odrasli pa jim bodimo za zgled.

Rojstni dan je praznoval Aljaž.

Zapisali in uredili: vzgojiteljici Katja in Barbara

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)