V Vrtcu Žužemberk v zadnjem tednu v januarju in v začetku februarja poteka tematski sklop z naslovom Eko teden. Otroci preko zgodbic, pogovorov in didaktičnih iger spoznavajo problem onesnaževanja, pomen ločevanja odpadkov in skrb za naš planet. Pri igri je prisoten naraven in nestrukturiran material, otroci ustvarjajo iz odpadnega materiala.

V skladu z Letnim delovnim načrtom Vrtca Žužemberk za šolsko leto 2015/16 si bodo otroci oddelkov Zajčki, Mravljice, Miškolini, Ribice, Pikapolonice, Miške in Metulji v petek, 29. 1. 2016, ob 9.00 na Dvoru in ob 10.15 v Stari šoli v Žužemberku ogledali predstavo priznanega čarodeja Romana Freliha z naslovom Eko frajer. Skozi predstavo bodo na čarobno igriv in šaljiv način spoznavali,  zakaj je potrebno ločevati odpadke, v kateri koš gredo smeti, kaj se  z njimi dogaja ter zakaj so pomembni čista voda, zeleno okolje in svež zrak.  Cena predstave je 3,00 EUR na otroka, plačilo po položnici.

Priporočamo, da tudi doma z lastnim zgledom, ekološkim ravnanjem in pogovorom o tej zelo aktualni in pomembni temi podkrepite naša ekološka prizadevanja, saj je skrb za naš planet naša skupna odgovornost in zaveza.

Ekološki pozdrav.

roman-frelih

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)