V okviru  eko tedna, ki se tedni odvija v našem vrtcu, si bodo 23.3.2018 otroci oddelkov Zajčki, Mravljice, Miškolini, Ribice, Pikapolonice (l. 2013, 2014), Miške  (l. 2013, 2014) in Metulji ogledali 3. abonmajsko predstavo Miškinega gledališča z naslovom Pojoči smetkonjami.

Smetkonjami so čudežne smetiščne kante, ki znajo govoriti, se smejati, peti in se tudi razjeziti, če kdo napačno odvrže kakšno smet.

Zato mora babi Špelca biti zelo previdna pri ločevanju smeti. Nekega dne pa pozabljiva babi spet založi svoja očala in smeti končajo v napačnih Smetkonjamih. Zasliši se kričanje, kihanje, kašljanje in riganje. Smetkonjami zbolijo.

Kaj pa zdaj? Babi s pomočjo otrok prikliče dr. Ze, ki postavi nadvse resno diagnozo. Bodo Smetkonjami ozdraveli in ali bo babi našla svoja očala?

Oglejte si nepozabno ekološko predstavo, ki z zabavnimi glasbenimi songi Smetkonjamov učijo malčke, katere smeti spadajo v kateri koš!

Avtorski songi, scenografija in dovršena igra glavnih junakov so prirejeni tako, da otroci poučno vsebino takoj dojamejo, se ob tem zelo zabavajo in sodelujejo. »Resna tema« ločevanje smeti naenkrat postane zelo zabavna. Obljubljamo, da bo po ogledu predstave prav vsak vedel, v kateri koš spada katera smet.

Namenjena otrokom od 3. leta naprej.

Vloga gledalcev: Pomagajo babi pravilno ločiti smeti in ozdraviti Smetkonjame.
Trajanje predstave: 35 min
Igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic
Avtorica besedila, režija: Miša Gerič Špacapan

Prijazen ekološki pozdrav.

Kolektiv Vrtca Žužemberk

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)