Metulji smo spoznavali »čas« v vsej svoji razsežnosti; dnevi v tednu, meseci, letni časi, različne vrste ur in njihov namen, kako je bilo nekoč in danes.

Kakšna je razlika med življenjem nekoč in danes? Kakšna je razlika v oblačilih, domovih, predmetih, igrah…? Zakaj se predmeti skozi čas spreminjajo? Zakaj se je življenje spremenilo?

Kako so nam robotki olajšali življenje? Katere poznate? Kdo upravlja robote, na kakšen način jih uporabljamo? Kdo je bolj pameten: človek ali robot? Otroci so postali že pravi programerji s Kubo robotki.

Na vsa ta vprašanja smo iskali odgovore in skozi mesec prišli do zanimivih zaključkov in novih spoznanj. Otroci so bili na koncu ponosni na svoje dosežke v znanju, zato smo si izdelali tudi namizno igro spomin, katero so odnesli domov za nadaljnjo igro s starši. Zelo radi se igramo tudi ljudske igre in izštevanke, najraje pa zaplešemo in zapojemo ob šaljivkah.

Rojstni dan je praznovalo kar 5 otrok in ena vzgojiteljica. Hip, hip hura za Alexa, Kajo, Oskarja, Luko, Valentino in Natalijo.

Naša vedoželjnost nas je popeljala tudi v svet eksperimentov in spoznavanja zdravega načina življenja. Ukvarjali smo se z vodo okrog nas. Otroci so vodo opazovali na naših sprehodih po dežju, snegu, jo okušali, pretakali, mešali z drugimi tekočinami, preizkušali so, kaj v vodi plava in kaj potone in slikali na mokre liste. Pustili so jo tudi zunaj, celo noč na mrazu in iz nje je nastal led. Seveda smo nadalje opazovali in raziskovali tudi to, kaj se z njim zgodi, če ga pustimo na sobni temperaturi, ali če ga zavijemo v suho krpo. Sami smo si pripravili tudi zdrav sok iz zelenjave in sadja ter spoznali, od kje pride mleko in kaj lahko iz njega naredimo. Ste že poskusili kdaj sami pripraviti skuto? Nam je uspelo!

Veseli smo bili obiska naših prijateljev Miškolinov, s katerimi smo izvedli gibalno urico. Skozi mesec pa smo utrjevali še vaje s kolebnico in namenili več vaj razvoju koordinacije, izboljšanju splošne moči, vzdržljivosti v moči nog, rok ter ramenskega obroča in statične moči trupa ter rok in nog.

Končno nas je razveselil tudi sneg. Z lopatkami, sanmi in bobi smo uživali v snežni idili. Odpeljali smo se tudi z avtobusom v Ajdovec in izvedli zimski športni dan. Hvala tudi mamicama Tini in Barbari za sladko presenečenje in čaj.

Jožica Štrasberger, Natalija Kobe in Nika Lovše

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)