V času kulturnega tedna smo obiskali ljudsko knjižnico Mirana Jarca, spoznali našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, njegove pesmi in himno, urili smo se v pisanju z gosjimi peresi, risali z ogljem, izdelovali kravate, metuljčke in rožice…

Da pa so otroci začutili pravi kulturni duh, pa smo za njih pripravili:

V petek, 2.2.2018, so si otroci ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica.

V ponedeljek, 5.2.2018, nam je babica zima končno nasula belo snežno odejo, da smo lahko uživali v zimskih radostih: sankanje, delanje igluja in snežaka, igra z lopatkami, odtisi »angelčkov«…

V torek, 06.2.2018, smo prisluhnili koncertu učencev glasbene šole glasbene Muze, pod mentorstvom ge. Maje Tajnšek.

Prisluhnili smo zvokom kitar, skladbam na klavirju in štiriročnemu igranju na klavir.

Pod prstki mladih glasbenikov so bile zaigrane različne znane in manj znane melodije skladb, kjer smo zraven lahko tudi pripevali in ritmično ploskali.

Vzdušje je bilo prijetno glasbeno obarvano.

»Koncert je bil dobro obiskan, vse vstopnice so bile razprodane in gostje so bili primerno slavnostno oblečeni.«

V sredo, 7.2.2018, smo imeli v telovadnici otroško kulturo prireditev, katero je povezovala deklica Vita. Otroci iz skupine Metuljev so za ta dogodek pripravili plakat o dr. Francetu Prešernu, nizali zaporedje pesnitve Pesem o lepi Vidi ter z ogljem narisali njegov portret.

Najprej so se predstavili otroci iz skupine Metuljev. Zapeli so slovensko himno Zdravljica, Pozdravno pesem, 5 deklic pa si je želelo predstaviti s pesmijo Poslušajte vsi ljudje.

Sledil je nastop otrok iz skupine Miške. Predstavili so se s pesmijo Žiga žaga in Zima.

Otroci iz skupine Čebelice so zarajali in zapeli Ringa raja ter predstavili gibalno igro Črni muc.

Otroci iz skupine Pikapolonice pa so zapeli pesem Pikapolonica.

Otroci iz skupine Metulji so nam zaigrali še lutkovno igro Nasmejani sneženi mož, zraven pa zapeli še pesmi Snežak, Dva snežaka in Mi delamo snežaka.

Na koncu so se nam predstavili še otroci, ki obiskujejo baletno društvo Labod, pod vodstvom gospe Katarine.

V petek, 9.2.2018, so si otroci ogledali Galerijo DLD, kjer jih je ga. Suzana Štravs popeljala v svet umetnosti. V galeriji so razstavljeni tudi izdelki otrok, ki so med poletnimi počitnicami ustvarjali na Likovnih dnevih na domačiji Rezelj.

Jožica Štrasberger

(Skupno 438 obiskov, današnjih obiskov 1)