V petek, 26. maja smo se vzgojiteljice in 47 vrtčevskih  nadebudnežev še tik pred vstopom v šolske klopi z avtobusom odpeljali na letovanje v vas škrata Čateža pod Zaplazom.

Ob 9. uri smo se iz avtobusne postaje Žužemberk odpeljali v CŠOD Čebelica. Pot po zelenih gričih in vijugasti cesti nas je kaj kmalu privedla do Doma. Izkrcanje iz avtobusa je bilo hitro, tako kot naši koraki, ko smo se vzpenjali po dovozu k Domu. V preddverju smo odložili vso našo prtljago in v spremstvu vodnika Damjana takoj odšli na ogled vasi Čatež, kjer smo se ustavili pri velikem sodu, se družno sprehodili pod trto in si ogledali le to tudi v bližnji brajdi, za tem pa si ogledali votlo drevo, v katerem se včasih skriva škrat Čatež. Pot smo nadaljevali naprej po vasi in se sredi le-te nato vzpeli na pol poti na Zaplaz, kjer smo se ustavili na prvi jasi ter pričeli s travniškim direndajem. Popoldan smo po kosilu našo predšolsko druščino otrok razdelili v dve skupini. Tako smo eni odšli v gozd graditi bivališča iz naravnega materiala ob mogočnih deblih dreves za škrata Čateža. Druga skupina pa je v tem času odkrivala višino in čare plezanja na steni za plezanje ob domu. Po večerji smo se odpravili še na sprehod  do Dolenje vasi, kjer nas je vodnik Drago popeljal v svet Pastirskih iger; z njim smo nato pripravili ogenj in na žerjavici popekli kruh ter se ob delanju mraka, polni vtisov celega dne, vrnili v dom in legli k počitku.

Naslednje jutro so se mali nadebudneži zgodaj prebudili, pozajtrkovali in  razdeljeni v skupine,  eni smo odšli na lov za zakladom v okolici doma, drugi pa so spoznavali čebele in si ogledali čebelnjak pri domu. Polni pričakovanj ob koncu dejavnosti smo odšli na kosilo in se veseli in polni vtisov z doma Čebelica, vkrcali na avtobus in se odpeljali proti  domačemu kraju, kjer so nas že pričakovali starši.dav

dav

dav
sdr

dav

ga. Klavdija Anželj

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)