Previdno smo prečkali cesto in se čisto potiho spustili po ozki cesti navzdol. Opazovali smo in poslušali. Veselo ptičje petje nas je spremljalo vse do rumeno obarvane forzicije in belih cvetov marelice, ki se bodo kmalu obarvali v roza barvo. Grmička sta se nastavljala soncu, metuljem in čebelam.

  

Pot nas je vodila mimo Štorovih. Prijazna soseda nas je povabila na svoj cvetoči travnik pred hišo. Posut je bil z marjeticami, regratovimi cvetovi, narcisami. Šopek smo dobili za okras naše igralnice. Od tu je segal prekrasen rzgled na reko Krko, obe cerkvici in na domove naših otrok.

  

 

 

 

Porodila se nam je ideja, da moramo tudi sami prispevati delež pomladi. Odšli smo do trgovine s semeni. Izbrali smo fižol. V šolski kleti smo poimenovali orodja, ki jih potrebujemo za obdelovanje zemlje in v vrečko nabrali zemljo. Torej, rastlina za svojo rast potrebuje hrano. In kaj še? Mravljice so hitro ugotovile, da bo treba fižol v kozarcu zaliti z vodo in le-tega postaviti na topel in svetel prostor. Ko bo fižol zrastel, ga bomo prenesli na prosto.

  

 

 

 

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)