November se je neizmerno hitro zaključil, saj je bil pester različnih dejavnosti in zanimivega spoznavanja…

Za uvod v teden, katerega tema je bilo Zdravje v vrtcu, smo si vsi oddelki naše enote ogledali posneto lutkovno predstavo Ostal bom zdrav.

Z ogledom lutkovne predstave Ostal bom zdrav smo zajadrali v teden, ki je bil obogaten s športnimi dejavnostmi in gibanjem na prostem. Tako, smo se veseli vozili s skiroji in izvajali različne gibalne in socialne igre na šolskem igrišču in se skupaj s prijatelji iz skupine Mravljic odpravili na pohod za Malega sončka do Budganje vasi. Na poti smo z zanimanjem opazovali pretakanje reke Krke in opazovali okolico in naravo, ki se je že korenito spremenila od prvih jesenskih dni. Na poti smo videli jato ptic, ki je počivala na električnih žicah in skupino goveda na ograjenem travniku v bližini naše začrtane poti pohoda. Seveda so vzgojiteljice poskrbele, da ni šlo zgolj za navaden pohod, saj so pripravile nekaj zabavnih in zanimivih postaj med potjo. Tako so otroci pokazali, da vedo katero drevo je smreka in ob njej naredili deset počepov, od tu so otroci, po tem ko so se pogovarjali o grmovju v teku pognali za eno od vzgojiteljic in na cilju tam postali in iz kamenčkov na poti ustvarili različne reči, ki so jim prešinile misli. Tako so nastali veliki dinozavri, princeske, gradovi in celo stolp in različne domače živali. Od tu smo se skupaj odpravili do nadvse zanimive poti, ki so jo pred daljnimi daljnimi leti zgradili Rimljani. Ob koncu ostankov te starodavne poti smo se ustavili pri kozolcih in se okrepčali ter se za tem odpravili do vaške cerkve in od tam zavili nazaj proti vrtcu. Na poti nazaj so si otroci raztegnili noge in se predihali s tekanjem po bližnjem travniku.

 

V tednu zdravja smo se pri Miškolnih trudili in pripravljali slastne piškote za dobrodelno tržnico in bazar.

V sklopu teme nas je ob vsem načrtovanem obiskala tudi medicinska sestra preventivnega kabinete ZD Novo mesto, ki nam je pokazala kako je videti naše telo od znotraj. Prav z zanimanjem smo jo poslušali in si ogledovali, kar nam je kazala in ob koncu tudi tisti, ki so želeli (večina se razume), poslušali utripanje svojih srčkov.

Za zaključek teme o zdravju so nas prijatelji iz skupine Ribic povabili v svojo igralnico, kamor so povabili mamico enega njihovih otrok, ki je zobozdravnica, da predstavi svoj poklic.

In tako je minil mesec november kot bi trenil.

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)