V Vrtcu Žužemberk so se zelo prizadevne strokovne delavke tudi letos, že četrtič po vrsti predstavile otrokom in staršem z dramsko igro.

Vzgojiteljice vrtca na Jurčičevi so v telovadnici OŠ Žužemberk odigrale predstavo TRI MUCE, ki jo je napisal pokojni g. Janez Bitenc, ki nas je pred leti tudi obiskal.

Zgodbici so dodale nekoliko novejši pridih, jo malo »razširile« in vseskozi držale nauka zgodbice, KDOR NE UBOGA, GA TEPE NADLOGA ….oz. KAJ SE LAHKO ZGODI, ČE SE MAME ZARES NE UBOGA?«

V vlogo muc PIKE, MACE in MICI so se odlično vživele in doživeto zaigrale ga. Lilijana Hrovat,  ga. Mateja Kuhelj in  ga. Mojca Obrstar . Zdravnik BONI v vlogi ge. Tanje Bregant pa je hudomušno in prepričljivo pomagal poškodovanim mucam pri lajšanju bolečin. Spretno je obvladoval vožnjo s skirojem, s katerim se je pripeljal do vsake poškodovane muce.

Predstavo je odlikovalo tudi sodelovanje CICI ZBORČKA pod vodstvom gdč. Klavdije Longar s pesmico TRI MUCE, s katero so se ubrano vključevali skozi predstavo; ne nazadnje pa tudi lepo postavljena scena.

Ob zaključku predstave so bile »igralke« nagrajene z bučnim aplavzom zadovoljnih in navdušenih gledalcev, ki so dobro zapolnili prostor na tribuni.

Ravnateljica ga. Mira Kovač in pomočnica ravnateljice za vrtec ga. Tanja Fabjančič sta se nastopajočim zahvalili za trud.

Prostovoljni prispevki od predstave bodo namenjeni nakupu didaktičnih sredstev, za kar se staršem lepo zahvaljujemo.

Predstavo TRI MUCE so vzgojiteljice odigrale tudi v Novem mestu v Qlandiji.

vzg. Pavla Štravs

DSCN9180 DSCN9184

DSCN9189 DSCN9188 DSCN9191 

DSCN9223 DSCN9247 DSCN9253 DSCN9259

DSCN9277DSCN9286DSCN9241

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)