Prazničnost meseca decembra se čuti na vsakem koraku v vrtcu – prostori so prijetno okrašeni, otroci ustvarjajo, pečejo, prepevajo čudovite pesmi, nekatere skupine se pripravljajo na čajanke s starimi starši. Svoj pečat k čarobnosti decembrskega dogajanja  v vrtcu tradicionalno dodamo s pohodom z lučkami, katerega pa smo letos zaradi slabega vremena izvedli v malce prilagojeni obliki.

Namesto v gradu, kot smo prvotno načrtovali, smo se zbrali v avli šole. Kljub odpovedanemu pohodu z lučkami pa so otroke, babice, dedke, mamice in očke v sredo, 13.12. lučke pričakale pred vhodom v šolo.

Letošnje druženje nam je popestrila dramska skupina učencev OŠ Žužemberk pod vodstvom ge Jane Mrvar z igrico Žogica Nogica.  Otroci so z zanimanjem sledili zgodbi o babici in dedku, ki sta si močno želela otroka, namesto tega pa se je v njuno življenje prikotalila navihana in poskočna žogica Nogica. A družinica ni bila dolgo skupaj, ko je žogica Nogica izginila. Vse sledi so vodile do strašnega zmaja Tolovaja, ki jo žogico vzel, da bi se z njo igrali njegovi mali zmajčki. Konec dober, vse dobro – nesrečna babica in dedek sta s pomočjo strašila, prička, kužka in policaja uspela najti žogico Nogico in živeli so srečno……

Po predstavi je zadišalo po prazničnem čaju in  slastnih piškotkih, katere so spekle babice naših varovancev ga. Iva Longar, ga. Olga Drab, ga. Ljuba Košiček, ga. Jožica Košiček ter ga. Majda Hrovat s hčerko go. Sašo Urbančič.

Na tržnici so si obiskovalci  med številnimi izdelki naših strokovnih delavk lahko izbrali simbolična darilca za obdaritev svojih najdražjih. Ves izkupiček od prodaje bo, tako vsako leto, namenjen za nakup didaktičnih sredstev in igrač za vse skupine vrtca.

 

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)