Da je bil december v našem vrtcu še posebej imeniten smo tudi letos v goste povabili Miškino gledališče. Otroci oddelkov Mucki, Zajčki, Mravljice, Miškolini, Ribice, Pikapolonice, Miške in Metulji so si ogledali predstavo Rudolf in praznične kremšnite in od dedka Mraza prejeli darila za skupine.

Zgodba pa gre takole….

DSC_7773
Palček Vseznalček v Božičkovi pisarni ureja še zadnje podrobnosti iz seznama božičnih opravil. Skoraj vse je pripravljeno za prihajajoče praznike. Pisma otrok so prebrana, darila zavita, sani podmazane in Božičkova rdeča obleka pripravljena. Juhuuu!
DSC_7772
Palček Vseznalček ima le še eno nalogo. Obiskati mora devet jelenčkov, ki letijo in vlečejo Božičkove sani. Preveriti mora ali so pridno skrbeli za kondicijo in si nabrali novih moči za polet okoli sveta.
????????????????????????????????????
Aljaž in Lana sta palčku pomagala preveriti seznam vseh jelenčkov. Tresko, Plesač, Skakač, Hudko, Komet, Kupid, Plamenko in Bliskač pridno telovadijo v Božičkovi telovadnici. Le enega jelenčka ni nikjer… Kje je Rudolf?
DSC_7777
Ko ga zagleda, od presenečenja kar obnemi. Rudolf se je namreč med letom tako zredil, da sploh ne vidi več preko svojega trebuščka. Vso jesen se je basal s sladkarijami iz Božičkove pekarne in gledal televizijo. Le kako bo vlekel Božičkove sani? Tak vendar ne more poleteti!
DSC_7784
Ampak Rudolf se ne zaveda resnosti položaja!!!!
DSC_7786
Nastane cela zmešnjava! Palček Vseznalček pritisne na Božičkov S.O.S. alarm in prične z veliko praznično intervencijo. Ali bo Rudolfu uspelo izgubiti nekaj kilogramov in se odpovedati omamnim sladkarijam? Bo poslušal nasvet otrok in prijatelja palčka Vseznalčka? “Rudolf, dati moraš vse od sebe!” mu je rekel palček.
DSC_7787
In res, Rudolf je dal vse od sebe – dobesedno.
DSC_7789
Naš vzgojitelj g. Ambrož je Rudiju pokazal, kako se skače s kolebnico…
DSC_7788
Jakob mu je pokazal prave boksarske udarce…
DSC_7782
… vsi otroci pa so glasno in bučno navijali za Rudija, da mu uspe.
DSC_7796
Po trdi in vztrajni vadbi ni bilo o velikem Rudolfovem trebuščku niti sledu več. Tudi tehtnica je potrdila, da je v pravi formi. Za dobro opravljeno delo pa si je tudi Rudolf prislužil darilo – praznično kremšnito na Bledu. NJam njam – a se vam kaj cedijo sline?
DSC_7790
Za srečni konec je manjkalo samo še nekaj in tu smo spet pomagali vsi gledalci. Ob skupnem plesu se je pod našimi stopali nabralo dovolj čudežnega prahu, da ga je palček ujel v čarobno stekleničko.
DSC_7801
Najprej smo skupaj zapeli nekaj pesmic, Anže pa se je celo javil, da je z dedkom Mrazom pel solo.
DSC_7802
Dedek Mraz pa ni prišel praznih rok – prinesel je darila za prav vse skupine…
DSC_7804
Najprej veliko darilo za Ribice
DSC_7806
nato za Mravljice.
DSC_7809
Po darilo za Metulje so prišli kar štirje otroci.
DSC_7810
Tudi darilo za Pikapolonice je bilo tako težko, da so ga morali odnesti kar trije.
DSC_7814
Darilo za Mucke je tudi težko – ali bova dva dovolj?
DSC_7816
Darilo in dedkov pozdrav za Zajčke
DSC_7817
Petka za dedka, za Miške pa darilo.
DSC_7819
Potrpljenje je božja mast, pravijo- tudi Miškolini so dočakali svoje darilo.
DSC_7822
Kljub temu, da je dedka Mraza čakalo še veliko obiskov, si je za naše otroke vzel čas in se fotografiral prav z vsako skupino – najprej z Miškolini
DSC_7823
PIkapolonice
DSC_7825
Miške
DSC_7827
Metulji
DSC_7830
Mucki
DSC_7832
Zajčki
DSC_7834
Mravljice
DSC_7836
in na koncu še Ribice.
DSC_7838
In še nekdo si je zaslužil dedkov objem…

Foto in tekst: Tanja Fabjančič

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)