Cilj vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega nosilec je ministrstvo za kmetijstvo in okolje, so:

LJUBLJANAMIKSSLOVENSKI ZAJTRKFoto: Stanko Gruden/STA
Tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

– izboljšanje zavedanja o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo,

– v okviru sistema javnega naročanja spodbuditi aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju,

– javnosti predstaviti pomen kmetijstva in čebelarstva,

– spodbujati k  pravilni in zdravi prehrani,

– ozaveščati o pomenu živilsko-predelovalne industrije,

– ozaveščati o  pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

V naši šoli in vrtcu pri tem projektu sodelujemo že od samega začetka. Tako kot vsako leto, bomo tudi letos  izvedli tradicionalni slovenski zajtrk ( ve petek, 20. 11. ) ki bo sestavljen iz hrane, pridelane v lokalnem okolju (med, maslo, mleko, jabolka). Otroci vrtca bodo v okviru projektnega tedna Medeni teden preko zgodb in ogleda filma spoznavali pomen čebel in zanimivosti, povezane z njimi. Naučili se bodo pesmice in izštevanke na temo čebel, na obisk bomo povabili lokalnega čebelarja. Preko zgodbic in didaktičnih iger bodo spoznavali osnove zdrave prehrane, ozaveščali jih bomo o pomenu gibanja za zdravo telo.

Vljudno vabljeni, da tudi doma spregovorite o zdravi prehrani ter pomenu čebel.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)