Otroci iz skupin Mucki, Zajčki, Miškolini, Mravljice, Ribice, Čebelice, Pikapolonice, Miške in Metulji so bili v torek, 25.4., povabljeni na zaključno prireditev Cicibralček. Z velikim navdušenjem so odhajali proti telovadnici. Še bolj je veselje raslo, ko so z vseh strani hitele polne bibe otrok. Hiteli so na prireditev, se pozdravljali in se smejali.

Otroci so si v vrtcu izposojali knjigice in jih nosili domov. Doma so jih prebirali s starši, starimi starši, bratci in sestricami. Tako smo skupaj navajali otroke na knjige. Radi jih pogledajo, poimenujejo sličice in povejo kdo jim je knjigo prebral. Starejši otroci pa se že navajajo, da obnovijo vsebino knjige pred vzgojiteljico, nekateri pa jo radi povejo tudi vrstnikom pred spanjem. Tako rastejo otroci , njihova samozavest in ljubezen do knjig in pravljic.

Otroci so si izposojali knjige zelo različno, nekateri manj drugi več. Prav vsi pa si za svoje delo zaslužijo priznanje. Priznanja jim je letos podelil škrat Rudolf iz knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, ki ga je pripeljala ga. Brigita Lavrič, knjižničarka.

Poleg priznanja in knjigice za vsako skupino pa je bila zagotovo največje darilo za otroke čudovita predstava Sapramiška, ki so jo otrokom zaigrali strokovni delavci vrtca Dvor.

Ta dan je bil res poseben za otroke in zagotovo jim bo ostal v spominu. Še bolj pa se bodo otroci spominjali vseh trenutkov in uric, ki so jih prebili starši z njimi v naročju, v postelji ali za mizo ob prebiranju čudovitih pravljic.

 

 

Zapisala: Mateja Kuhelj

 

 

 

 

 

(Skupno 381 obiskov, današnjih obiskov 1)