Na današnje jutro so otroci iz skupin Zajčki, Mravljice in Pikapolonice, v vrtec prihajali polni pričakovanj, saj so vedeli, da jih čaka prav poseben dan. Takoj po zajtrku smo se odpravili na avtobus in se odpeljali na Ranč Aladin. Poleg vzgojiteljic je otroke spremljalo tudi nekaj staršev.

Na ranču smo si vodeno ogledali številne živali: Ježevca, noje, rakuna, pujse, koze, ovce, rise, kamelo, osle, kenguruje, lame, prerijske pse in še nekaj drugih. Lastnik Ranča, g. Damjan je otrokom povedal marsikatero zanimivost. Izvedeli smo, da ima ris mladička, da lama pljune, noj ne more leteti – lahko pa močno brcne, kamela ima v grbah maščobo, kengurujev mladiček se skriva v posebni vreči, …

Ogled živali je bil zanimiv in poučen, nič manj pa nas niso zanimala igrala, na katerih smo se lahko kar nekaj časa igrali, družili in zabavali.

Po razburljivem dopoldnevu se je zelo dobro prilegla malica – čevapčiči, hrenovke, za sladico pa še sladoled.

Dogodivščine na Ranču so bile tako vznemirljive in prijetne, da smo se kar težko poslovili. Dogajanje smo podoživljali na avtobusu in v vrtcu, gotovo pa bomo polni vtisov iz zaključnega izleta še kar nekaj časa, saj je bil to zares prav poseben dan.

Zapisala Mojca Obrstar

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)