Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Mesec družine v oddelku Metulji


Mesec marec je običajno mesec posvečen družini, tudi to leto je bilo tako. V oddelku smo se veliko pogovarjali o družinah ter pripovedovali o svoji družini. Kmalu smo ugotovili, kako raznolike družine imamo, in če mogoče niste vedeli tudi žabe in ribe iz ribnika so pomemben del družine.

V mesecu marcu je nam popestrila trenutke tudi naša zelo prijazna in čudovita bodoča vzgojiteljica gdč. Katja Kuhelj, ki nam je s svojimi idejami popestrila trenutke ter nas predvsem obogatila s svojimi glasbenimi dejavnostmi.

.

V mesecu družine so bili otroci žalostni, ker zaradi trenutne situacije na družinsko prireditev nismo smeli povabiti svojih staršev, bratcev in sestric. Zato je bila otrom ideja, da pripravimo filmček v obliki družinske prireditve vrtca Sonček, odlična ideja. Otroci so ponosno sodelovali, uživali ob gledanju sebe ter poslušanju svojega glasu na posnetkih. Za otroke je bila to zanimava izkušnja, verjamemo pa tudi, da je filmček doživel pohvale v hišah naših otrok.

Ustvajanje lukt “moja družina”.

Otroci so ustvarjali svojo hišo iz lego kock. Skupaj z lutkami so hišice zelo zaživele. Otoci so uživali v igranju svoje družine.

O družinskih dogodivščnah otroci radi pripovedujejo v vrtcu,

Mesec marec pa smo imeli tudi maraton rojstnih dnevov, saj je veliko otrok svoj rojstni dan pranovalo v času zaprtja vrtca. Poleg rojstnih dnevov pa v vrtcu ponosno praznujemo tudi športne dosežke naših otrok.

V oddelku Metulji smo v mesecu marcu veliko časa namenili gibalnim dejavnostim. Izvajal gibalne uice v naravi, reševali smo delovne liste za Metuljevo mapo, ustvarjali na temo pomlad,..
Nekaj utrinkov smo ovekovečili s fotografijami.

Katjo smo zadnji dan presenetili z darilom. Poleg plakata s fotogradijami oddelka Metulju smo v stekleno posodico vzgojiteljice zapisale misli, zahvale otrok za Katjo.
Katji želimo, da si v času mature, študija večkrat prebere naše misli, katere naj bodo spodbude za vse težke izpite. Ter s pomočjo teh sporočil, najde motivacijo za učenje, da se čimprej vrne v vrtec, kot vzgojiteljia.


Vzgojiteljica Mateja Rus  

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)