Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Metulji spoznavamo gozd

Ker smo letos vključeni v projekt gozdni vrtec, se veliko gibamo v naravi in gozdu, ga opazujemo, raziskujemo in se v njem in z njim igramo. Povezali pa smo se tudi z lovcem, gospodom Marjanom Andrejčičem.

Ker gospa Anita in njeni otroci že leta uživajo v spoznavanju živalskega sveta, ji ni bilo težko, ko je padel dež in se je z gospodom Marjanom podala na lov za živalskimi stopinjami. Tako je najprej ona, kasneje pa smo še mi v vrtcu spoznali razlike med srnjadjo in jelenjadjo. Ali jo poznate tudi vi?

Ali ste vedeli, da ima Vinkov Vrh prav posebnega obiskovalca? Na približno 3 tedne se mladi medved vrača na isti kraj blizu lovske opazovalnice in hranilnice.

Naš kraj je bogat tudi s ptičjim živ-žavom. Včasih spomladi, ko ptice gnezdijo, se nepričakovano zgodi, da ptica zaradi raznih okoliščin zapusti svoje gnezdo z jajci. Veliko srečo imamo, če takšno gnezdo najdemo. V tem primeru gnezdo shranimo, vendar pa se moramo predhodno prepričati, da je resnično zapuščeno.

Ker želimo svoje znanje deliti z vami, vas vabimo, da si v naslednjem tednu ogledate našo razstavo, ki bo pred igralnico Metuljev.

Zapisali: vzg. Jožica Štrasberger in pom. vzg. Anita Kuhelj

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)