Vrtec je domek, kjer se igramo,

pesmice pojemo in radi se imamo.

Lepo nam je tukaj, še bomo prišli,

zapojmo vsi skupaj, naj vrtec živi.

Metulji smo septembra raziskovali svojo okolico z gozdom in spoznavali drevesa. Odpravili smo se tudi na daljši pohod do Trebče vasi in si ogledali kmetijo pri družini Bradač.

V tednu mobilnosti smo utrjevali in spoznavali cestno-prometne predpise, znake, obnovili varno vedenje v prometu, risali na asfaltno cesto s kredami, spodbujali k manjši uporabi avtomobila, preizkusili smo se v spretnostni vožnji s skiroji, poslušali smo zvoke iz okolja (urbano okolje in narava) ter zvočne uganke. Očistili smo našega sivega zajčka, da je spet postal bel.

Odšli smo tudi v Novo mesto, kjer so nam na zabaven način predstavili trajnostno mobilnost. Otroci so se preizkusili v več aktivnostih, ki so jih sooblikovala društva in ostale organizacije.

Obiskali smo podjetje Keko oprema in si ogledali njihove električne avtomobile. Hvala družini Štupar za topel sprejem in sladko presenečenje. Podjetje Dolenjska prevozi pa nam je omogočil, da smo bili deležni pranja avtobusa, na katerem smo bili seveda mi, v avtopralnici.

Nepozaben je bil tudi dan, ko smo se peljali z vlakom in spoznali delo prometnika. 

Prihod jeseni smo praznovali s prepevanjem, poslušanjem in pripovedovanjem pravljic ter ustvarjanjem na temo letnega časa z najrazličnejšimi tehnikami in jesensko okrasili vrtec.

Letos bomo raziskovali, se smejali, ustvarjali in gradili lepe spomine. Košček po košček bomo sestavljali, da bomo konec šolskega leta sestavili en lep mozaik.

Jožica Štrasberger, Natalija Kobe in Nika Lovše

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)