V mesecu oktobru mi je babica ene deklice povedala, da komaj čaka, kdaj bo lahko prišla k vnukinji na čajanko.

In dočakali smo veseli december ter povabili k nam babice in dedke na praznično druženje ob toplem čaju in piškotih, ki jih je posebej za ta dogodek spekla ga. Anita.

Praznično smo okrasili in pripravili igralnico. Otroci so se posedli na stole in klopi ob mizah, kjer so v tihoti pričakali prihod babic in dedkov v igralnico.

Igralnica se je zelo hitro napolnila in kmalu so se stari starši posedli ob svojih vnukinjah in vnukih, nekateri pa so jim kar hitro zlezli v naročja in vsi skupaj so se  veselo nasmihali.

Vzgojiteljici sva babice in dedke praznično pozdravili s pesmijo in besedami.

Nato so stari starši skupaj z vnuki in vnukinjami srkali čaj iz svojih skodelic ter se sladkali s piškoti. Vmes pa so se pogovarjali, se spoznavali med seboj in tudi z nami ter kramljali o vsakdanjih stvareh. Ogledali so si kje se njihovi vnuki – nje igrajo.

Čas prijetnega druženja je hitro minil. Babicam in dedkom smo izrekli zahvalo in voščilo, otroci pa so jim izročili svoje darilce.

Zahvaljujemo se vsem babicam, dedkom in staršem, ki so si vzeli čas in se pripeljali tudi od daleč, da so te praznične trenutke podelili z nami.

vzg. Mateja Repar Silič

Pričakovanje dedkov in babic na čajanko.
Praznična čajanka.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)