Že od novembra vsak torek popoldne potekajo gibalne urice, ki so namenjene vsem predšolskim otrokom in njihovim staršem. Z našimi druženji spodbujamo predvsem gibalni razvoj otrok in skrbimo za prijetno in koristno medvrstniško in medgeneracijsko druženje. Ker je bilo letos zanimanje za obisk gibalnih uric zelo veliko, druženje izvajamo v dveh skupinah.

Gibalne urice vodiva vzgojiteljici Mojca Obrstar in Marjana Furlan, ki se trudiva narediti naša druženja čim bolj razgibana in prijetna, hkrati pa slediva programu MIŠKA ELI Sokolske zveze Slovenije.

Vsako srečanje začnemo in zaključimo s skupnim pozdravom, ogrevamo se z različnimi plesi, gibalnimi in rajalnimi igrami. V osrednjem delu največkrat izvajamo različne naloge na poligonu, pri čemer otroci najprej le spoznavajo različno telovadno orodje, kasneje pa lahko opažamo velik napredek, saj otroci postanejo pogumnejši, samozavestnejši in bolj vztrajni.

Čaka nas le še nekaj srečanj, nato pa bodo dnevi daljši in bodo prav vsi lahko izkoristili toplejše pomladansko vreme in svoje pridobljene spretnosti ter s svojimi starši in prijatelji preživljali prijetne gibalne izkušnje v naravi.

Pred zaključkom šolskega leta pa vse, ki so obiskovali gibalne urice čaka še eno druženje, katerega bomo zaključili s podelitvijo zasluženih kolajn.

Pa še pozdrav: “HIP, HIP, HURA!!!!”

 

Vzgojiteljici: Mojca Obrstar in Marjana Furlan

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)