Za nami je medeni teden. Za uvod smo si skupaj z Mravljicami in Ribicami ogledali dokumentarno oddajo o Kranjski sivki in nato po spominu pobarvali pobarvanko čebelice.

Naslednji dan smo se pogovarjali o jabolkih, ki smo jih prinesli od doma ter jih opazovali v njihovi različnosti, tako barve, oblike kot tudi velikosti, za tem pa se skupaj igrali z jablano na kateri smo razvrščali izrezana jabolka. Brali smo zgodbe o jabolkih in recitirali pesem Jabolko rdeče. Ob vsem tem pa si vzeli tudi čas za telovadbo na prostem.

 

V sredo smo dan namenili kruhu. Pogovarjali smo se o vsem kar potrebujemo za njegovo izdelavo in ga nato družno pripravili in vsak zase naredili male bombetke, ki smo jih snedli pri kosilu za sladico. Še predno se je naš kruh pod budnim očesom naših kuharic spekel, smo odšli do bližnje pekarne  na trgu in si ogledali kaj vse lahko dobimo pri njih ter se okrepčali s koščki makovih rogljičkov.

V četrtek smo imeli mlečni dan…Pogovarjali smo se o mleku in vseh izdelkih, ki lahko nastanejo iz njega. Našo temo pogovora smo nato nadaljevali z družno izdelavo skute. Skute je zmanjkalo kot bi trenil in celo sirotko, ki je ostala kot stranski produkt izdelave mladega sira oz. skute je večina radovednih Miškolinov poizkusilo. Ob koncu dneva smo odšli na zaslužen sprehod in igro h gradu.

Teden se je bližal koncu in dočakali smo čisto pravi tradicionalni zajtrk, na katerem smo poizkusili tudi maslo, ki so ga pripravili prijatelji pri Ribicah in kruh, ki so ga pod budnim očesom malih Mravljic, pripravile njihovi vzgojiteljici. Po zajtrku nas je obiskal čebelar, kateremu smo v zahvalo zapeli pesem Čebelar. Za tem, ko smo se vrnili v igralico, je sledila čebelja telovadba. In tako je minil nadvse pester in sladek teden…

        

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)