zdravi zobje

V ponedeljek 2. 11. in torek, 3.11. 2015 nas bo v popoldanskem času obiskala strokovna delavka Zobozdravstvenega preventivnega kabineta ZD Novo mesto. Otrokom in staršem bo najprej predstavila pomen redne in ustrezne skrbi za ustno higieno, nato pa bo sledilo praktično umivanje zob pri otrocih s poudarkom na pravilni tehniki. Pri tem boste sodelovali tudi starši, tako da boste lahko tudi doma pri otrocih spodbujali vsakodnevno pravilno in natančno ščetkanje zob.

S tem bomo začeli redno vsakodnevno umivanje zob v vrtcu po zajtrku. Otroci bodo zobne ščetke in zobno pasto dobili v vrtcu, stroške zamenjave ščetk (predvidoma februarja) pa boste krili starši. Zobne ščetke bodo podpisane, poskrbeli bomo za njihovo higiensko shranjevanje na posebnih stojalih.

Razpored:    

ponedeljek, 2.11.2015: ob 16.30 otroci in starši oddelka Miškolini

                                               ob 17.30 otroci in starši oddelka Ribice

torek, 3. 11. 2015:         ob 16.30: otroci in starši skupine Miške

                                               ob 17.30: otroci in starši skupine Metulji

Umivanje zob v vrtcu bo prispevek k zdravim zobkom naših otrok zob, nikakor pa naj ne bo nadomestilo za jutranje umivanje zob doma, za kar ste odgovorni starši.

Priporočamo, da doma pri otrocih spodbujate in kontrolirate vsakodnevno pravilno in natančno ščetkanje zob, saj je to poleg zdrave prehrane največ, kar lahko sami storimo za zdrave in lepe zobe.

Žužemberk, 22. 10. 2015                                                                  Pomočnica ravnateljice za Vrtec:

Tanja Fabjančič, l. r.

(Skupno 546 obiskov, današnjih obiskov 1)