Tudi letos smo sodelovali v projektu Zdravje v vrtcu, ki ga za nas pripravlja NIJZ. Vsakodnevne dejavnosti, ki sodijo že v našo rutino smo nadgrajevali in veliko delali na dobrem počutju, poskrbeli za svojo higieno in poskrbeli za svoje zdravje.

Veseli smo, da so pri tem sodelovali starši, ki opravljajo poklice, ki so za naše dobro počutje in zdravje pomembni. Medse smo povabili reševalce, policiste, gasilce, obiskale pa so nas tudi medicinske sestre s preventivnega kabineta Zdravstvenega doma Novo mesto.

Kot se za dobro počutje in gibanje spodobi smo bili veliko zunaj ne glede na vreme in ne glede na starost. Vsi smo se trudili po svojih najboljših močeh.

Če pa nam vreme ni bilo naklonjeno smo za gibanje poskrbeli kar v telovadnici ali na hodnikih vrtca.

Skrbeli smo drug za drugega, za povezanost, za prijateljstva ter nenazadnje poskrbeli tudi zase, za svoje dobro počutje, prepoznavanje čustev in svojo dobro voljo.

Pomembnost zdrave prehrane, skrb za zobke, razvrščanje hrane in še veliko drugih dejavnosti nas je spremljalo skozi vse leto. In tudi od zdrave prehrane in veliko sadja rastemo in si krepimo moči.

In ker se z besedami in pravljicami ne da vsega opisati smo se večkrat spremenili v prave kuharje in s pomočjo staršev, babic,.. kuhali, pekli, preizkušali in okušali in si naredili prave pogostitve. Obeležili smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk ter se pobližje srečali s čebelnjakom.

Srečanja in sodelovanja s starši so bila letos s poudarkom v naravi.

Veliko smo se pogovarjali tudi o starejših. Ne samo o naših pradedkih in prababicah ampak tudi o tistih v vasi, ki nimajo nikogar. Za novo leto smo za starejše pripravljali voščilnice, obiskovali smo jih na domu, jih povabili v skupino in celo potelovadili z njimi v Šoli za zdravje.

Sadili smo, sejali in urejali svoje vrtove na vrtčevskem igrišču.

Skrbeli smo za higieno se učili pravilnega umivanja rok.

Igrače smo večkrat zamenjali kar z odpadnim materialom. In ne boste verjeli kako je zanimiv za igro. Še lepši pa so bili izdelki namenjeni družinam.

Tudi med poletjem se bomo trudili, da se bomo v vrtcu dobro počutili, da bomo poskrbeli tako za dobro počutje, kot za zdravje in si nabrali veliko moči za novo vrtčevsko leto.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)