Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovna kampanja, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti. Leta 2002 ga je ustanovila mednarodna organizacija International Childhood Cancer Day, ki se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju.

Danes si lahko pripnete ZLATO PENTLJO in tako izkažite podporo:

– otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom,

– vsem, ki so premagali otroškega raka,

– družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka,

– zdravnikom, zdravstvenemu osebju in prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Društvo Junaki 3. nadstropja, ki so ga ustanovili starši otrok z rakom, za mednarodni dan boja proti otroškemu raku, organizira vseslovensko akcijo ozaveščanja. Pomagajmo Junakom, da bodo njihovi dnevi vsaj nekoliko lažji in lepši!

V društvu so za osrednjo temo letošnjega ozaveščanja izbrali nasvete za okolico, kako pristopiti k družini otroka z rakom, kaj je primerno reči in kaj ni. Ob tem smo izdali nov letak “10 NASVETOV, KAKO PRISTOPITI DO DRUŽIN OTROK Z RAKOM IN KAKO NE”, ki nadgrajuje že preteklo serijo “10 dejstev o otroškem raku” in “10 zmot in resnic o otroškem raku”.

Tudi v vrtcu Sonček smo si vzgojiteljice pripele zlate pentlje, se z otroki pogovarjale o bolezni rak, si ogledali videoposnetek, ki so ga pripravili Junaki 3. nadstropja ter jih spodbudili k močni volji in borbi s pobarvankami in ustvarjanju BARVITEGA DREVESA ŽIVLJENJA z odtisi raznobarvnih rok, ki simbolizirajo preživetje otrok z rakom, ki je v rokah vseh nas. Nekaterih otrok so se zgodbe močno dotaknile, namenite Junakom 3. nadstropja kakšno temo za pogovor tudi doma.

Zapisala: vzgojiteljica Katja

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)