Spoštovani starši.

Kolesa časa se hitro obračajo, kar še posebej opažamo vsi, ki delamo v vrtcih in šolah. Zelo sveži so še spomini na prve septembrske dni, ko so bili našim strokovnim delavkam v varstvo in vzgojo zaupani novi malčki. Prvi tedni so bili za marsikaterega otroka in tudi za vas, starše naporni. Stiske niso doživljali le otroci, tudi marsikdo od staršev novincev je na skrivaj potočil kakšno solzico ob jutranjem slovesu.

Otroci so večinoma hitro sprejeli tete vzgojiteljice za svoje druge mame, sploh tisti najmlajši,najbolj nebogljeni.  Starši ste pridobili zaupanje v vrtec in v to, da je vašim otrokom pri nas lepo. Solzic ob jutranjem ločevanju in tekom dneva je bilo iz tedna v teden manj, vse več pa je bilo veselih, nasmejanih in razigranih otroških obrazov. Vzgojiteljice in starši ste se iskreno veselili, ko ste opažali otrokove napredke – od tistih majhnih, drobcenih stopinj pa vse do velikih korakov na poti otrokovega razvoja in samostojnosti.

Na nivoju celega vrtca smo se trudili, da smo za otroke ustvarjali okolje, v katerem so zoreli in se razvijali, vsak v svojem tempu, v okviru svojih zmožnosti. Ker se zavedamo, kako zelo pomembno je predšolsko obdobje za razvoj otrokovih potencialov smo še posebno pozornost namenili gibanju, razvijanju ročnih spretnosti in dejavnostim, ki spodbujajo otrokov miselni razvoj.

Vzgojiteljice so skrbno načrtovale delo v oddelkih tako, da so vanj preko igrivih in otrokom privlačnih dejavnosti vpletale vsa področja kurikula – od gibanja, jezika, narave in družbe do umetnosti in matematike. S skupnimi tematskimi sklopi smo poskrbeli, da so pomembna področja, kot je skrb za zdravo telo, ekologija, prometna varnost in naša kulturna dediščina spoznavali prav vsi otroci, na način, primeren njihovi starosti.

V jeseni smo izdelali novo spletno stran vrtca, preko katere lahko spremljate in doživljate vrtčevski utrip. Verjamem, da si z veseljem ogledujete fotografije in zapise o tem, kaj vse počnejo vaši malčki, ko so nam zaupani v varstvo in vzgojo. Naše poslanstvo pa ni le vzgoja otrok, pač pa tudi pomoč vam pri starševski vzgoji. V ta namen smo vas letos dvakrat povabili na strokovna predavanja. Zelo radi se odzivate na naša povabila na neformalna in družabna srečanja, ki je bilo letos kar nekaj. Od zelo odmevne prireditve poroke nekoč, s katero smo zaključili temo spoznavanja kulturne dediščine, do kostanjevega piknika, pohoda z lučkami, prireditve ob materinskem dnevu, druženja vseh generacij Šport in špas pa do zaključnega srečanja. Pripravili smo božično tržnico, katere izkupiček je namenjen nakupu različnih didaktičnih sredstev za otroke, celo leto smo sodelovali v projektu Botrstvo, zbirali smo star papir. Pohvalimo se lahko že s četrto predstavo, ki so jo za naše otroke pripravile strokovne delavke, tokrat iz enote Jurčičeva ulica.

V vrtcu so potekali projekti Cicibralček, mali sonček, različni natečaji, gibalne urice, Ciciplaninec, Zdravje v vrtcu, Varno s soncem, Eko beri, Cicivarčevanje… Organizirali smo ogled gledališke predstave in obisk lutkovnega gledališča v Ljubljani, ob eko tednu so si otroci ogledali predstavo čarodeja, organizirali smo zaključni izlet , najstarejši varovanci  so se udeležili plavalnega tečaja in letovanja.

Skratka, leto, ki ga zaključujemo je bilo pestro, dejavno in bogato.

Na tem mestu se zato najlepše zahvaljujem vsem svojim sodelavcem, od kuharic, čistilk, hišnikoma, pa seveda do vzgojiteljic. Vsak je prispeval svoj pomemben in dragocen del, k temu, da zaključujemo še eno uspešno vrtčevsko leto.

Naj se ob tej priložnosti zahvalim tudi vsem staršem, ki ste nam na kakršen koli način šli naproti – bodisi z obiskom v skupini in predstavitvijo poklica, hobija, spremstvom na dejavnostih, podarjenega materiala za delo v skupini ali pa zgolj z vašo podporo našemu delu.

Vam in vašim otrokom želim vesele, varne  ter zdrave počitniške dni, našim varovancem, ki nas v jeseni zapuščajo, pa vse dobro v šolskih klopeh.

HVALA.

Tanja Fabjančič, pomočnica ravnatejlice za vrtec

(Skupno 3.202 obiskov, današnjih obiskov 1)