Vsak otrok potrebuje pravljico. Brez pravljice ni otroštva.
Kako vzbudimo zanimanje otrok za pravljico? Načinov je veliko: s slikami, z lutko, ugankami, uvodom v zgodbico in predstavitvijo glavnih junakov, s spominom na nek dogodek, povezan z zgodbico, z glasbo – predvsem pa s svojim navdušenjem nad knjigami in branjem.
Otroci imajo radi ponavljanje; umirja jih znani ritem, umirja jih poznana vsebina. Branje znanega besedila je zanje na eni strani ritual ljubezni in varnosti, na drugi strani pa ob ponovnem branju vedno znova najdejo nove in nove pomene, razsežnosti pravljice.
Manjka pa še … pikica na i. To lahko otrokom na Dvoru ponudimo, saj imamo možnost, da obiščemo pravo knjižnico, podružnično knjižnico Mirana Jarca, ki je na naše veselje v isti stavbi, kot naš vrtec. Vodi jo gospa Andreja Špelko, katera nam vedno pripravi kakšno zanimivo pravljico: pravljico kot posladek. Pravljico kar tako, brez obveznih odgovorov na vprašanja in preverjanja, koliko si je kdo zapomnil. Pač pravljico za užitek in sprostitev.
Poslušanje pravljic je za otroka ena izmed najboljših razvojnih spodbud.
Hvala ga. Andreji, ker nam skozi celo leto pomaga pri izbiri pravljic in nas vedno prijazno sprejeme v knjižnico. V zahvalo so ji otroci zapeli pesmico in ji podarili skromno darilce s čestitko.

20151217_105852

20151217_110535

20151217_110628

Jožica Štrasberger

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)