November je bil v znamenju zdravja. Na preprost način smo spoznali kaj so virusi in bacili, kako deluje naše telo, kako potuje hrana po telesu, kaj se pretaka po žilah in zakaj so pomembne mišice. Spoznali smo prehransko piramido in se urili v razvrščanju izdelkov na zdrave in nezdrave.

Veliko smo se gibali tako v telovadnici, kot tudi na svežem zraku in obiskali gozd. Tudi letos sodelujemo v Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije. Meseca novembra smo posebno pozornost posvetili odkrivanju in spoznavanju živali in dreves. Na sprehodih in na dvorišču smo drevesa opazovali, tipali, vohali, opisovali, odkrivali njihove dele, jih poimenovali in risali.

Ustvarjalna igra poteka spontano in ob vodenju. Otroci pri tem urijo socialne, komunikacijske in spretnostne veščine, Pripravili smo igro vlog zdravnik. Otroci so poskrbeli za bolne mehke igračke ter dojenčke ter se tudi sami vživeli v vlogo pacienta.

Pogovarjali smo se o čebelah, kar je bilo izhodišče za različne dejavnosti v naslednjih dneh. Ob slikanici smo se pogovarjali, kaj čebele delajo na cvetovih, kako so zgrajene, kako se oglašajo …  Kot se spodobi za Tradicionalni slovenski zajtrk, smo tudi pri Metuljih pridno spili toplo mleko in pojedli kruh z medom, ki so ga za nas pustile čebelice. Prisluhnili smo še zvoku kitare in pesmi Čebelar ter zaplesali ob Čukovih Čebelicah.

V knjižnici smo si izposodili knjige na temo zdrave prehrane, telesa, čebel … in si prebrali pravljico. V lutkovnem kotičku so vsebino le-teh tudi uprizarjali.

Ob četrtkih nas razveseli gospa Katja z angleškimi uricami.      

Odzvali smo se tudi povabilu deklice Zarje, ki nam je predstavila svojo psičko Iso, s katero je mamica hodila v pasjo šolo. Nad ubogljivostjo in prijaznostjo psičke smo bili navdušeni vsi.

Meseca novembra je rojstni dan praznovala Brita. Hip-hip-huuraa.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki ste sodelovali v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov.

Zapisale: Jožica Štrasberger, Ana Marija Jereb in Nika Lovše

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)