V skupinah Zajčki, Mravljice in Miškolini so otroci vsak mesec varčevali, ob koncu šolskega leta pa smo, 11. 6, 2019, s privarčevanim denarjem odšli na ekskurzijo. S sabo smo povabili tudi nekaj staršev in starih staršev, ki so nas spremljali in pomagali, da je bila naša ekskurzija varna in prijetna.

Takoj po zajtrku smo se vkrcali na avtobus, kar je bilo za otroke že prvo pravo doživetje. Marsikateri otrok se je namreč prvič peljal z avtobusom. Kmalu smo prispeli v Gomilo – na Ranč Aladin. Vsaka skupina si je vodeno ogledala živali. Videlo smo noja, goske, prašiče, damjake, kamelo, osličke, risa, ovce, koze, lame, in številne druge živali.

   

Tudi čakanje na voden ogled je bilo zabavno. Otroci so se v času, ko je bila ena skupina na ogledu, igrali na številnih igralih. Nekatera igrala so nam nudila tudi varno zavetje pred soncem.

Sledila je slastna malica – pečene hrenovke in čevapčiči s krompirčkom in zelenjavo, nazadnje pa še sladoled, ki se je v tako vročem dnevu zelo prilegel.

 

 

 

 

Naše bivanje na Ranču Aladin se je kar prehitro zaključilo, saj smo vsi zelo uživali. Vseeno pa moramo priznati, da nas je zaključna ekskurzija tudi precej utrudila. Nekateri so na avtobusu celo zaspali.

Ekskurzija je bila prijetna in za vse otroke pravo doživetje, kakršnega si želijo kmalu ponoviti.

 

Mojca Obrstar

(Skupno 405 obiskov, današnjih obiskov 1)